News & Blog

Същност и съвети за успешен онлайн магазин

1. Какви предимства има онлайн магазина?

Електронната търговия набира все по-голяма популярност у нас. Онлайн магазините или така наречените интернет магазини всъщност са бизнес уеб сайтове, геренериращи приходи онлайн. Чрез онлайн магазина, отпадат ограниченията като работно време и с него имате възможността да работите без ограничение като достигнете до посетители/клиенти из цял свят и по всяко време на денонощието.

2. Избор на подходяща платформа:

В днешно време съществуват множество варианти за избор на конкретна CMS (система за управление на съдържанието), с която можете да създадете Ваш собствен онлайн магазин. Ако нямате нужните умения и познания, може да се допитате до фирмата, която ще Ви изработи интернет магазина. Част от фирмите предлагат и техен CMS, който също може да Ви бъде полезен и да отговори на Вашите нужди и изисквания.

3. Дизайн:

Изборът на подходящ дизайн за онлайн магазина е едно от най-трудните решения, които трябва да предприемете. Не забравяйте, че той трябва да бъде лесен и удобен за клиентите. Не трябва да съдържа излишна информация, която може да отблъсне потребителите. Необходимо е внимателно да изберете какво ще съдържа всяка една страница от сайта. Целта на онлайн магазина е да привлече вниманието на клиента към продуктите Ви, още със влизането в сайта.

4. Информация:

Добре е предварително да прецените какво бихте желали да предоставите на клиентите си като информация относно Вашия продукт, бизнес или бранд. Информацията, която трябва да съдържа трябва да бъде внимателно селектирана и да грабва вниманието на посетителите. Текстовете със снимков материал са изключително подходящи за постигане на конкретния резултат. Информацията за стоките, които ще предлагате на пазара трябва да бъде кратка, точна и ясна и по възможност да се опишат ползите за клиентите и предимствата на продуктите, които предлагате.

5. Продукт, категория, филтър.

След като Вашият онлайн магазин вече е готов е необходимо да бъде „напълнен“ със продукти. Качването на продуктите изисква определени познания в ИТ сферата, за да бъде релевантен онлайн магазина и най-важното – да продава! Самите продукти трябва да са с подходящо описание и заглавие. Никога не описвайте продукта си само с едно изречение. Колкото повече информация съдържа Вашия продукт, толкова повече си улеснявате процеса на SEO оптимизацията по Вашия сайт. Важно условие тук е да обърнете внимание дори и на най-малките детайли като характеристики, размери, таблици и т.н на продукта. Клиента трябва да добие ясна и конкретна представа за продукта, който предлагате. Категориите на продуктите Ви трябва да са описани много точно, за да не бъдат подвеждащи и объркващи клиента. При необходимост можете да използвате и подкатегории. Препоръчително е да добавите и филтри като например: вид, състояние, цвят, размер и други). По този начин улеснявате потребителите и им давате възможност да избират по конкретни критерии за търсене измежду Вашите продукти. Така не само превръщате пазаруването им в приятно занимание, но и ги насочвате по възможно най-добрия начин.

6. Снимки:

Снимките трябва да бъдат с възможно най-добро качество. Ако имате възможност дори използвайте услугите на професионален фотограф – резултата ще бъде впечатляващ. Снимковият материал на продуктите, които ще предлагате до голяма степен определят до колко ще бъде ефективен Вашия онлайн магазин. Те трябва да бъдат със един и същ размер за всеки един продукт.

7. YouTube:

Създайте акаунт на бранда в youtube, с който гарантирано ще спечелите доверието във Вашите клиенти. С него можете да запознаете аудиторията/клиентите за способностите на дадения продукт в реална среда.

8. SEO оптимизация (реклама):

За всеки онлайн магазин е задължителна и необходима оптимизация. За да привличате все-повече клиенти и онлайн магазина Ви да се класира на водещи позиции при търсене в Google е необходимо да отделяте ежемесечно определен бюджет за платена реклама в Google – AdWords или Facebook. Препоръчително е да използвате колкото можете повече методи за популяризиране на Вашия уеб сайт, като дори го регистрирате в онлайн каталози, търсачки и т.н. Колкото повече средства отделяте за реклама, толкова по-ефективен ще бъде Вашия онлайн магазин (толкова повече продажби ще генерирате).

9. Социални мрежи:

Задължително си направете профили в социалните мрежи. С тях имате възможност да подобрите и развиете онлайн присъствието на Вашия магазин. Поканете приятели или познати да харесат страницата Ви, публикувайте активно статии, свързани с Вашата дейност или продукти. Резултатът от активността в социалните мрежи е да привлече вниманието на потребителя, като му предложи възможност да се възползва от Вашия продукт.

10. Поддръжка:

Поддръжката на онлайн магазин никак не е лесна, особено ако разполагате с голям обем от продукти. Ако предлагате богата продуктов асортимент и често Ви се налага да го обновявате и разширявате, а не разполагате с нужното време – задължително ще Ви трябва поддръжка!  Потърсете лице или фирма – някой, който ще се занимава с поддръжката на онлайн магазина – ще добавя и редактира продукти, ще попълва съдържание за продуктите или страниците и ще поддържа оптимизацията.

САЙТ ДИЗАЙН ЕООД

САЙТ ДИЗАЙН ЕООД е иновативна и бързо развиваща се агенция, предлагаща цялостни решения за бизнеса.

ВРЪЗКИ

АБОНИРАЙТЕ СЕ

Получавайте най-новите ни предложения

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Copyright © 2024 |  saitdizain.com | Всички права запазени.