News & Blog

Какво трябва да знаем при поръчка на сайт

Напоследък все повече хора, притежаващи собствен бизнес се ориентират в развитие на онлайн присъствието му. Своевременното взимане на това важно решение води до гарантирани резултати, които обаче изискват определено време и средства за реализиране. С развитие на онлайн присъствието на даден бизнес се елиминират границите, които всеки бизнес сам си поставя. Благодарение на интернет пространството в днешно време, възможността за разширяване обхвата за достигане до потенциални клиенти е факт, който всеки може да се възползва.  След като решението вече е взето, трябва да се запознаем с някои характерни особености, които ще са ни нужни, за да започнем.

  1. Подготовка:

Когато решим, че сме готови да поръчаме изработка на уеб сайт е много важно, предварително да сме се подготвили какво точно искаме да съдържа самия сайт. Предварителната информираност и добрата подготовка ни спестява редица разходи и време в последствие. Имайки в предвид, че всяко допълнение като дизайн на нова страница или програмиране на нова функционалност се заплаща допълнително и отнема време. Тук е важно да отбележим, че добрата подготовка, наред със специфичните изисквания трябва да бъдат упоменати още в началото преди започване на работа по изграждане на даден уеб сайт. Това важно правило спестява време и допълнителни средства на двете страни – фирмата, която ще го изработи и на Вас – клиентите.

  • Избор на фирма:

Преди да направите конкретен избор, добра практика е да се запознаете с това, какво предлага и защо да поверите бизнеса си точно на нея. За да добиете по-ясна представа за дейността й и да добиете увереност в избора си е необходимо да обърнете внимание на следните особености:

– Какви проекти е правила фирмата изпълнител, справила ли се е добре със изработката на сайтовете? Функционират ли все още? Бързо ли зареждат? Съществуват ли грешки по страниците? Какъв е дизайна, дали отговаря на съвременните изисквания за различните мобилни устройства?

– Самият сайт на фирмата изпълнител – лесен ли е за ориентация? как са изградени страниците, съдържат ли необходимата информация, от която се нуждаете?

– Препоръчително е да заявите консултация, която е безплатна и, в която ще зададете всички въпроси, които Ви интересуват. Не се притеснявайте да попитате за всичко онова, което не Ви е ясно или не разбирате!

  • Материали:

След като вече сте избрали фирмата, която ще изработи Вашия сайт е необходимо да подготвите и предоставите материали, които ще бъдат необходими за изработката на Вашия сайт. Те могат да бъдат по формата на снимки или текст (описание за Вашата дейност; описание/я на продукти (ако ще предлагате във Вашия сайт). Ако не разполагате с лого е необходимо да заявите изработката му, в последствие можете да го използвате за Вашите визитки. То трябва да бъде лесно запомнящо се и да Ви гарантира, че ще се отличавате от конкуренцията. Също така могат да се изискват и други материали, които бихте желали да се съдържат в платформата.

  • Хостинг и Домейн:

Хостинг – интернет пространството, където ще бъде разположено съдържанието на Вашия сайт. Домейн – името на Вашия сайт ( vashiasait.com или vashiasait.bg и т.н) – то трябва да бъде кратко, ясно и лесно запомнящо се. Ако не можете да се ориентирате към коя компания да заявите конкретните услуги за хостинг план и домейн е препоръчително да се посъветвате с фирмата изпълнител, за да направите най-правилния избор.

  • Уеб дизайн:

Изключително важно е сайта Ви да бъде с адаптивен (responsive) дизайн – визуализиращ пълното съдържание на сайта и пригоден за всякакви устройства ( компютри, таблети и телефони). Той е задължителен поради факта, че в днешно време много голяма част от потребителите използват именно своите мобилни устройства, за да сърфират в интернет пространството.

  • SEO Оптимизация:

Освен, че трябва да изглежда добре даден сайт, той трябва да бъде и добре оптимизиран. По този начин си осигурявате гарантиран приток от потенциални клиенти/посетители, интересуващи се от Вашата дейност. Също така си осигурявате класирането му на водещи позиции в мрежите за търсене като Google например. Самият процес по оптимизиране на съдържанието изисква определено време, а видимите резултати могат да отнемат дори и седмици.

  • Социални мрежи:

Маркетингът в социалните мрежи също играе важна роля в популяризирането на Вашия сайт. С помощта на социалните профили имате възможност да подпомогнете развитието на бизнеса си и да достигнете до по-голяма аудитория, съответно повече потенциални клиенти.

  • Поддръжка:

Поддръжката на сайта и на социалните мрежи е изключително важна, не само, за да потръгне бизнеса Ви, но и да поддържате конкретно ниво и да се разраствате. Препоръчително е след като вече разполагате с готов сайт, да не го оставяте на същото ниво, което е – със една и съща информация.  Колкото по-активен и поддържан е дадения сайт, колкото по-често се публикуват статии, новини или обновява продуктовата му гама статии, любопитно, новини и други, то толкова  повече посетители/клиенти ще има.

САЙТ ДИЗАЙН ЕООД

САЙТ ДИЗАЙН ЕООД е иновативна и бързо развиваща се агенция, предлагаща цялостни решения за бизнеса.

ВРЪЗКИ

АБОНИРАЙТЕ СЕ

Получавайте най-новите ни предложения

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Copyright © 2024 |  saitdizain.com | Всички права запазени.