News & Blog

Какво представлява SEO оптимизацията

SEO оптимизация представлява дигитален метод за рекламиране и организиране на съдържанието на даден уеб сайт или блог. Абривиатурата SEO (Search Engine Optimization) в превод означава оптимизация за търсещи машини. При самият процес информацията от даден сайт се представя по целенасочен начин на търсещите машини като Google, Yahoo, Bing и Yandex например.
В резултат на което сайта се класира на челни позиции във водещите търсачки. Принципът на работа се свежда до следното твърдение: „Колкото по-често и на колкото по-водещо място се класира даден сайт в резултатите при търсене, толкова повече посетители се предполага, че ще има той“.

Защо това е толкова важно и необходимо за всеки сайт?

Представете си, че сте собственик на фирма или бизнес организация и искате да предлагате дадена услуга или продукт, посредством вашия уеб сайт. За да успеете да продадете продукта си обаче се нуждаете от клиенти, които трябва да са запознати със това какво всъщност предлагате. Тук главна роля играе СЕО оптимизацията, тя отговаря за изпълнението на тази функция, а именно – да привлича потенциални клиенти.

Какво още трябва да знаем за SEO оптимизацията?

От най-голямо значение се оказва правилното разбиране на клиентския подход, т.е по какъв начин мисли клиента и как той търси дадена услуга или продукт, предлагаща се в интернет. Например https://saitdizain.com предлага услугата – изработка на сайтове. По пътя на логиката, ако потребител търси такава услуга, той ще напише “изработка на сайт” в полето за търсене на Google. Аналогично, който има нужда от сео оптимизация ще изпише “сео оптимизация” и така нататък. Изглежда лесно, но се изисква умение за разпознаване психологията на клиента и съответно да можем да се поставим на неговото мястото. Това става като разберем какво точно би изписал той, ако търси продукт или услуга, от която се нуждае.

Как влияе конкуренцията спрямо дадена ключова дума или израз?

Ако търсите някаква конкретна дума или фраза в някоя търсачка и резултатите са силно релевантни, т.е откривате много конкурентна информация, това означава, че търсената дума или фраза е силно конкурентна. В действителност нещата стоят по следния начин:

„Ако не съществуват голям брой сайтове, които предлагат конкретният продукт, услуга или информация, която търсите – оптимизацията става бързо и лесно”.

В противен случай обаче, колкото повече сайтове предлагат този продукт, услуга или информация, то толкова по-бавен и сложен става на оптимизиране на съдържанието.

Какви видове SEO оптимизация съществуват?

SEO оптимизацията може да бъде два вида:

  • Вътрешна;
  • Външна.

При вътрешната – информацията от даден сайт се класифицира по начин, по който Google и останалите търсачки разбират с кои ключови думи трябва да свържат конкретния сайт, аналогично – съдържанието в него.

При външната – създават се външни връзки към конкретния сайт, с които се посочва на търсещите машини каква информация съдържа той и с какви ключови думи трябва да се обвърже.

Колко време отнема оптимизирането?

Поради факта, че е индивидуален процес за всеки сайт не може да бъде посочен отговор на този въпрос. Самият процес може да отнеме от няколко дена до няколко месеца. Характерното тук е, че за да бъдат видими резултатите оптимизацията в търсачките се изисква определен период от време. Този период на практика показва ефективността от извършения процес на оптимизиране.

Кой вид SEO оптимизация е по-добър?

В зависимост от това какво желаем да постигнем и до каква аудитория да достигнем, решението ни зависи изцяло от нашия личен избор. То е индивидуално за всеки сайт и зависи от обема на конкурентните думи или изрази, които ще асоциираме. Колкото по-конкурентни са думите или изразите – толкова по-ефективна ще бъде самата оптимизация.

Колко струва тази услуга?

Цената на практика не може да бъде еднозначно определена, причината за това е, че оптимизацията е индивидуална за всеки сайт и зависи от конкуренцията на конкретния пазар. Услугата от своя страна може да бъде под формата на еднократна такса или абонаментна поддръжка. И най-важното, което трябва да знаем, е че никой не може да даде пълна гаранция, че сайта ще бъде класиран на челна позиция в Google.

САЙТ ДИЗАЙН ЕООД

САЙТ ДИЗАЙН ЕООД е иновативна и бързо развиваща се агенция, предлагаща цялостни решения за бизнеса.

ВРЪЗКИ

АБОНИРАЙТЕ СЕ

Получавайте най-новите ни предложения

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Copyright © 2024 |  saitdizain.com | Всички права запазени.