News & Blog

Какво представлява Google Adwords рекламата

Google AdWords е ефективен дигитален инструмент, осигуряващ визуализиране на вашата онлайн реклама и водещо позициониране на вашия уеб сайт или електронен магазин в резултатите от търсене в Google или други търсещи машини. За да бъде осъществено всичко това се подбират ключови фрази или думи, отговарящи на услугите, продуктите, или цялостната дейност, която обхваща вашия бизнес. Краткият текст е целенасочен и служи за ориентиране на клиентите за това с какво всъщност превъзхождате конкуренцията и каква е допълнителната стойност и ценност, която ще им дадете. Непосредствено след текста се намира и URL адрес (линк), откъдето Вашите потенциални клиенти или посетители могат да достъпят Вашата страница.

В случаите, в които даден потребител търси в Google дадена стока или услуга по ключова дума, присъстваща сред избраните от вас ключови думи, Вашата   AdWords реклама се показва на челна позиция или сред първите няколко резултата в мрежата търсене.  Адресът на вашата страница е оцветен в зелен цвят и е обозначен със стикер „реклама“. Позицията, на която ще се намира вашата онлайн реклама зависи от цената, която предварително сте заложили за едно кликване върху нея.

AdWords рекламата е предпочитан, удобен и ефективен начин за рекламиране на бизнеса, защото с нея заплащате само, когато потенциален клиент посети Вашия уеб сайт или се свърже с вас, а самите показвания (импресии) сред първите резултати от търсенето са безплатни.

С какво Google AdWords рекламата превъзхожда традиционните начини за реклама?

AdWords е само една от многобройните рекламиращи платформи на пазара в днешно време. Както разбрахте по-горе, платформата е удобна, понеже ви осигурява потенциални клиенти и плащате единствено за това.
Сега ще се опитаме да посочим някои от предимствата, а именно:

  • Гъвкавост;
  • Таргетиран трафик;
  • Подробна статистика.

Рекламата в Google Adwords е изключително гъвкава и позволява промяната на ключови думи и реклами по всяко време и без ограничения. Това нейно предимство е изключително важно, поради факта, че голяма част от фирмите ежедневно предлагат нови услуги, продукти или оферти и конкуренцията е огромна. Успешният бизнес в днешно време изисква непрекъснати усилия и средства, за да сте в крак с тенденциите на пазара. За да успеете да се наложите на пазара и вашата фирма да е конкурентно способна, тя трябва да бъде лесно откриваема и да отговаря на изискванията на потенциалните клиенти. Google Adwords е сред най-предпочитаните онлайн платформи за рекламиране поради факта, че позволява редакция, която лесно и бързо се отразява във вашия бизнес профил и резултатите от търсене в Google.

Гигантската мрежа за търсене на AdWords, безспорно е една от най-точно таргетираните формати, създадени с цел ефективност и възвръщаемост на инвестициите. Факт, който говори за това, е че рекламите създадени с Google AdWords се показват само на определени таргет аудитории, които имат интерес и нужда от дадения продукт или услуга в точния момент. По този начин предлаганите продукти или услуги от вас достигат до потребителите, точно тогава, когато те имат най-голяма нужда от тях. Това качество на рекламата в AdWords моментално ви гарантира отлична възвращаемост на заявените от вас инвестиции и прави трафика от мрежата за търсене много по-целенасочен и ефективен.

Малко са рекламните медии, които осигуряват толкова детайлна статистика като Google AdWords. Подобно на останалите рекламни формати и тук разполагате с фундаментална статистика, която позволява следене на кликванията, импресиите, CTR, цената за кликване, както и разходите. AdWords обаче, превъзхожда останалите с нещо повече, а именно тя разполага със софтуер, с който имате възможност да измерите възвращаемостта на вашата инвестиция, което всъщност е най-важното за всяка една реклама – Каква печалба ще ви донесе?

Предимствата естествено не спират до тук, а ползите са неизмерими.
Ето и още някои от тях:

  • ниска цена за клик (цени започващи от 0,10 лв.);
  • пълен контрол на отделения за целта рекламен бюджет;
  • най-бърз и ефективен начин за позициониране на водещи позиции в Google;
  • без ограничение на броя реклами и ключови думи;
  • плащане само при посещение или връзка с вас;
  • обширна партньорска мрежа от сайтове, позволяващи визуализиране на рекламата ви във вид на банер, видео или текст.

Колко струва рекламата в Google AdWords?

Еднозначен отговор за това не съществува. Всеки сам решава, какви средства е склонен да отдели за реклама, а ефективността е пропорционална на инвестираните средства. Причината за това, е че самата реклама е динамична и индивидуална за всеки бизнес. За да се изготви оферта за такъв тип реклама, трябва предварително да се проучи конкуренцията във вашата бизнес среда. Получената оферта се определя в зависимост от това, колко мащабна е конкуренцията ви и следователно какви средства ще са ви необходими, за да се преборите с нея.

САЙТ ДИЗАЙН ЕООД

САЙТ ДИЗАЙН ЕООД е иновативна и бързо развиваща се агенция, предлагаща цялостни решения за бизнеса.

ВРЪЗКИ

АБОНИРАЙТЕ СЕ

Получавайте най-новите ни предложения

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Copyright © 2024 |  saitdizain.com | Всички права запазени.